GDPR

GDPR står for “General Data Protection Regulation” og kaldes i almindelig tale for persondataforordningen. Kort fortalt er princippet bag GDPR, at vi alle har ret til et privatliv.

Persondataforordningen

Her kan du læse forskelligt der er relevant for indsamlingsorganisationer i forhold til GDPR eller persondataforordningen. 

Rådgivning 

Hos ISOBRO er vi altid klar til at forsøge at hjælpe, hvis du ikke kan finde hjælp her på siden. Yderligere har vi en rabataftale med Johan Leonhard, som du finder til højre.

Datatilsynet 

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne om databeskyttelse bliver overholdt. 

Datatilsynet har en side omkring Foreninger og GDPR Foreninger (datatilsynet.dk)

Databeskyttelsesloven

Behandling af personoplysninger hos frivillige indsamlings-organisationer med almennyttige formål, er omfattet af reglerne i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven, som fra den 25. maj 2018 afløste persondataloven. Reglerne handler om, hvornår og hvordan offentlige myndigheder, private virksomheder og foreninger må indsamle og behandle oplysninger om fysiske personer. 

  • Databeskyttelsesloven 23/05/2018 - link

Indsamlingsorganisationer kan opleve udfordringer i forhold til overholdelse af reglerne i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven. Nedenstående vejledning fra Justitsministeriet, med svar på ofte stillede spørgsmål, har til formål at hjælpe med, at de overholder reglerne indenfor GDPR og er udarbejdet under inddragelse af Datatilsynet.

  • Find andre vejledninger på Datatilsynets hjemmeside - link

Databeskyttelsesforordningen

Databeskyttelsesforordningen fastslår, at databeskyttelse er en grundlæggende rettighed efter  EU's  Charter om grundlæggende rettigheder og traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. Læs betænkning nr. 1565 om forordningen via links nedenfor.

  • Betænkning vedr. databeskyttelsesforordningen - Del I, bind 1 - link
  • Betænkning vedr. databeskyttelsesforordningen - Del I, bind 2 - link
  • Betænkning vedr. databeskyttelsesforordningen - Del II - link

Betalingsservice og data

Betalingsservice er en betalingstjeneste, som kreditor kan bruge til at iværksætte betalinger i danske kroner mellem kreditors konto og debitors konto. Betalingsservice er beregnet til periodisk tilbagevendende betalinger fra debitorer, men kreditor kan også iværksætte engangsbetalinger.

  • Betalingsservices kreditorreglerne afsnit - link

Cookies

Cookies bliver gemt på brugerens computer, tablet eller smartphone, når denne besøger din hjemmeside. Cookies kan så indsamle information om, hvilke sider brugeren besøger, hvilke artikler brugeren læser, og hvad brugeren køber.

  • Cookiebekendtgørelsen - link
  • Vejledning til bekendtgørelsen - link

Telemarketing

Nedenfor er et notat omkring de komplicerede forhold omkring optagelse af opkald i telemarketing i forhold til blandt andet GDPR. Sådanne optagelser kan ikke anbefales uden der er styr på alle elementer i forhold til lovgivningen. 

Facebook

  • Datatilsynet fortolker EU-dom om Facebook - link

Nyttige links

  • Sikkerhedstjekket.dk - link
  • PrivacyKompasset - link
JA TAK til nyhedsbreve - må du sætte flueben for dine kunder?

Vi har fået lov til at linke til e-mærkets blog om nyhedsbreve. Se her

 

 

Nogle af vores medlemmer

Se alle vores medlemmer
  • Dansk Folkehjælp
  • Areopagos
  • GirlTalk
  • Promissio
  • Brystkræftforeningen
  • Dansk Bibel-Institut
  • Frelsens hær
  • MSF logoNY
  • FrikirkeNet
  • SMIL Fonden
  • Dyreværnet - Værn for Værgeløse Dyr
  • LittleBigHelp
  • Dansk Skoleskak
  • Dansk Europamission
  • Intact Denmark
  • Børnenes Kontor, København
  • Evangelisk Frikirke Danmark
  • MM
  • Nyreforeningen
  • Menighedsfakultetet
  • Aktive kristnes Omsorgsarbejde (AKO Danmark)
  • Gigtforeningen
  • LøkkeFonden
  • WeShelter
  • Red Orangutangen (Orangotang fonden)
  • Spedalskhedsmissionen
  • DBU
  • Danish International Adoption
  • KFUM's Soldatermission i Danmark
  • TrygFondens Familiehus
  • AsmaAllergiDanmark
  • Kofoeds Skole
  • Gotvedinstituttet
  • Bevar Ukraine
  • hjernesagen
  • New Life Outreach (NLO)
  • World Animal Protection Danmark
  • Agape (Foreningen Agape)
  • ADHD
  • TUG - Tandsundhed Uden Grænser
  • Indre Mission
  • Red Barnet
  • FANT - Football for a New Tomorrow
  • Dansk Vegetarisk Forening
  • Cyklistforbundet
  • Hjernerystelsesforeningen
  • Luthersk Mission
  • Den Kristne Internationale Ambassade i Jerusalem
  • Hjerneskadeforeningen
  • CoolUnite Fonden
  • Scleroseforeningen
  • Childrens Mission
  • Danske Hospitalsklovne
  • DFS
  • PlanBørnefonden
  • Ungdommens Røde Kors
  • Soroptimist International Danmark
  • ImpactChurch
  • irc
  • RescueTeam
  • Broen Danmark
  • Bibelselskabet
  • Børneulykkesfonden
  • Vedvarende Energi
  • Danmarks Naturfredningsforening
  • ZOO
  • TværkultureltCenter
  • Dansk Missionsråd
  • Autismeforeningen
  • Landsforeningen Bedre Psykiatri
  • Herlufsholm Skole og Gods
  • Det Kærlige Måltid
  • Københavnerkirken
  • Børn og Tro
  • Prostatakræftforeningen PROPA
  • Rådet For Grøn Omstilling
  • sos børnebyerne
  • Diabetesforeningen
  • Sømandsmissionen
  • caritas
  • Red Barnet Ungdom
  • Morgen Caféen (Fonden Morgencafé for hjemløse)
  • Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade
  • Alzheimerforeningen_logo
  • FødevareBanken
  • Danmarks Veteraner
  • Kirkens Korshær
  • Aids fondet
  • Human Practice Foundation
  • Hus forbi
  • Apostolsk Kirke
  • Det Danske Spejderkorps
  • Psoriasisforeningen
  • Dannerhuset
  • WWF Verdensnaturfonden
  • Viva Danmark
  • Hjælp Din Næste
  • Kvisten
  • Y's Men Region
  • børns vilkår
  • Café Exit
  • Brødremenighedens Danske Mission
  • Danmission
  • Børne cancer fonden
  • Hospice Forum Danmark
  • BHCF
  • Emmaus fonden
  • Amnesty International
  • Diakonissestiftelsen
  • Refugees welcome
  • ADRA Danmark
  • Verdens Børn
  • Parasport Danmark
  • IAS (International Aid Services Danmark)
  • Blå Kors
  • Familier med Kræftramte Børn
  • Aktion  Børnehjælp
  • SIND
  • UNHCR
  • Sankt Lukas Stiftelsen
  • Den Danske Israelindsamling
  • Røde Kors
  • Ordet og Israel
  • Miljøbevægelsen NOAH
  • Metodistkirken i Danmark
  • Anima
  • Gadens Børn NY
  • The Why Foundation
  • Make a Wish - Ønskefonden
  • Dansk Kvindesamfund
  • Growing Trees Network Foundation
  • Foreningen Cancerramte Børn
  • Mellemfolkeligt Samvirke
  • Danske Seniorer
  • Kattens Værn
  • Evangelisk Luthersk Missionsforening
  • Plastic Change
  • Børnesagens Fællesråd
  • Dansk Balkan Mission
  • Menighedsplejen i Danmark
  • Care Danmark
  • Forældre og Sorg
  • Børns Voksenvenner
  • Hjerteforeningen
  • mercy ships
  • Land of Hope
  • For Lige Vilkår
  • Sex & Samfund
  • Mission Øst
  • Sølund Musikfestival
  • OvaCure
  • LyLe (Patientforeningen Lymfekræft og Leukæmi)
  • KLF, Kirke og Medier
  • Kræftens Bekæmpelse
  • FDF, Frivilligt Drenge- og Pige Forbund
  • Evangelisk Luthersk Netværk
  • Thin Blue line Denmark
  • UNICEF Danmark
  • Julemærkefonden
  • Lungeforeningen
  • IMS
  • Lions
  • dyrenes beskytttelse medlem
  • BIbellæser-Ringen i Danmark
  • Det Nationale Sorgcenter
  • Terre Des Hommes
  • KFUK's Sociale Arbejde
  • Operation Mission
  • Forælder Fonden
  • Landsforeningen LEV
  • Depressionsforeningen
  • KIT - Kirkenes Integrationstjeneste
  • parkinsonsforeningen
  • Kristeligt Handicapforening
  • MOSAIK (Pinsekirkerne i Danmark)
  • Den Danske Naturfond
  • Open Doors Denmark
  • Øjenforeningen, Værn om synet
  • Kristeligt forbund for Studerende
  • folkekirkens nødhjælp
  • Den Katolske Kirke i Danmark
  • Dansk Vietnamesisk Forening
  • UFF Humana
  • Mission Afrika
  • Verdens Skove
  • Syvende Dags Adventistkirken
  • STH - Servicehunde til handicappede
  • Mejerifolk uden Grænser
  • Mission10forty
  • Organdonation - Ja tak!
  • Israelmissionen
  • Endometriose Foreningen
  • BørnSulter
  • Mission Uden Grænser
  • Kirkefondet
  • Foreningen Grønlandske Børn
  • Pindsvinevennerne i Danmark
  • Dansk Armeniermission
  • Muskelsvindfonden
  • YWAM Logo
  • MAF
  • Missionsfonden
  • Ventilen Danmark
  • Foreningen Roskilde Festival
  • Silkeborg Oasekirke
  • Ronald McRonald McDonald
  • Dignity
  • DRC Dansk Flygtningehjælp
  • AgapeIndien
  • Retten Til Liv
  • Oxfam Danmark
  • Danish Muslim Aid
  • PsykiatriFonden
  • Dansk Ornitologisk Forening
  • cystisk fibrose
  • AMIS
  • kfum kfuk
  • Mødrehjælpen
  • BørneBasketFonden
  • Epilepsiforeningen
  • Børnehjælpsdagen
  • Ulykkespatientforeningen
  • Dansk Blindesamfund
  • Dansk Oase
  • Fugleværnsfonden
  • Baptistkirken
  • DFOI
  • Danske Sømands- og udlandskirker
  • LGBT
  • Ældre Sagen
  • Danske Kirkers Råd
  • KFUM's Sociale Arbejde
  • Ghana Venskab